Thursday, February 26, 2009

Our wedding hall is booked!

26/02/2009

La ni baru cek rasa nak kawen. Fuh, lega!
Setelah men'survey-survey' beberapa shortlisted dewan dan mereka semua penuh during weekend, dan yang lebih menarik bulan Jan atau Feb 2010 baru ada (mmg xkose la mak nak tunggu kan!) akhirnya terfikir untuk buat Jumaat malam dan Dewan Sri Siantan, Perbadanan Putrajaya menjadi pilihan hati.

Rate Info:
Weekeday RM2400
Weekend / Public Holiday RM2550

Yang bestnya facility macam screen, PA system, rostrum, meja kek semuanya ada and tak payah nak add-on, included dalam price dewan tu. Dewan pun cantik, yang penting takde line gelanggang badminton ;p

So berminat boleh la call general line Perbadanan Putrajaya (check kat intenet k hehe) liaise with En Wan Fakrul.

Wednesday, February 4, 2009

Is coming..

Macam tak caya je lagi 10 bulan

Alhamdulillah both families dah setuju dengan tarikh =)
Haritu dah ada kick-off meeting dengan Bang Lang - berapa ramai guests, venue yang sesuai, theme etc
So sekarang dah start nak finalyse venue > dah finalyse nanti senang la nak dapat harga untuk pelamin. Based on our servey, pelamin dewan + fresh flowers = 5-6K. wow.. tapi baru-baru ni ada jumpa satu butik the pelamin cost around 2.5-3K

And lagi senang cari yang bagi pakej sewa baju, aksesori & pelamin. So far kat Alinas Wedding (opposite Sogo) paling murah pakej nya = 3950. Tapi Lynda Rahim punya baju and pelamin memang cantik tapi regenya = 8888 mmg cun dan ong la nombor tu!

Huhu

Ok nanti bila banyak lagi info, I'll update.

Semoga Allah permudahkan urusan kami..