Wednesday, July 1, 2009

Ami & Yaya 6th Anniversary

It’s our 6th Anniversary! Far more to go but I’m glad we have made it this far.


2nd July 2003
Terjumpa di padang KUSTEM. Banyak-banyak tempat, apesal la kat padang. Masa tu Ami tengah main basketball, aku pulak ada game netball. Team IT vs team Bio. Konon2 macam Kuch Kuch Hota Hai la bercinta masa main basketball. Dipendekkan cerita tiba-tiba mamat yang bernama Ami ni sibuk sokong team IT, opss to be specific dia sibuk jerit ‘Center hijau.. center hijau’ Which is center team IT. Apekah mamat ni memalukan aku sebab aku la center hijau tu. So after game kawan-kawan pun sibuk kata ‘Abang waiter tu nak ngorat Baha la’
Abang waiter tu sebab kitaorang pernah makan dekat kedai makan di mana Ami bekerja sebagai waiter. Ingatkan Ami anak mak cik kedai tu, rupanya budak KUSTEM, senior kami lagi.
So malam after game ade kelas C, lepas habis kelas rasa nak minum air buah gelas besar – kedai air buah sebelah kedai makan yang Ami kerja. Hmm..ok gak hehe – Aku yang gatal ;p
So abang waiter pun sibuk la dating nak mintak order. Kami pun kata ‘Takpe, kitaorang minum je’ Selang beberapa minit, mamat ni dating lagi tanya nak makan apa. Kami dengan penuh keimanan jawab takpe. Boleh tak dia Tanya ‘Betul ke tak nak makan?’ [Kami sedang buat muka bengang]
And finally he said ‘Kawan saya mintak no telefon semua orang’ Yakin je abang ni cakap macam ni, dah tentu orang tau abang yang mintak. It was so lame yet so sweet made me melted. Time orang tak nampak, I passed my mobile number to him –it was written in a piece of paper which he still keeps =)





3 comments:

aeshly said...

oh oh oh ohhh ! suwitnye dayah.

AzUraAa said...

woohhh...sweet...aku pon adelah saksi juga... ingat lagi time usha mngusha korang kat kdi mkn tu.. ahh, xlupe jugak.. suruh macik kedai makan zamil keje tu masakkan anak ketam yg korang tangkap kat pantai... hahaha... da 6 thn da korang ekk...

`BaHa` said...

Mule2 sweet..pastu sour..lame sket bitter ;p it's a long journey to get the real taste hehe

yeah Zura, ko la menyaksikan setiap satu 'rasa' itu =)