Saturday, August 8, 2009

Kad Kahwin

Tadi ke Jalan Pudu. We got to know there are quite a number of printing shops at that area. It's true. Suprisingly ada Plaza Pudu kat situ haha tak pernah tengok or tau. Mesti ala-ala The Curve suatu masa dulu ;p
Ada banyak kedai kad kahwin kat situ, tapi di LH Creative paling ramai orang datang while the other shops quite silent.

Kitaorang survey jugak kedai2 lain, ada yang siap tulis 100% Bumiputera.. memang rasa nak support kan. Malangnya bila masuk, sales assistant macam malas nak layan. Memandangkan kad yang terbayang dalam minda, tak ada macam kad displayed. So aku pun cuba gambarkan kad macam mane aku nak - dengan cara menggabungkan design kad-kad yang sudah sedia ada. Harga pulak tak boleh bagi, kena tanya bos. Padahal aku bukan nak design yang pelik-pelik. Material sama je la macam yang ada display. Pun tak boleh nak bagi harge. Aku pulak yang nak convince dia macam sungguh2 nak beli rather than him convince me to buy?! Erk.. ape hal dik.

Lagi satu kedai melayu yang kami pergi, nearby LH jugak.. Ok la, design ok.. peniaga nya peramah, cuma harga tu lebih sikit je dari budget. Tapi not too bad so still under consideration.

Then we went to LH Creative. Memang banyak sangat design. So it made life easier to choose, you can easily combine your desired design from multiple cards. Cuma layanan je la, I mean there are so many customers, sales assistant tak ramai. Not their fault. Memang tak menang tangan. Harge? Less than budgetted Hehe Ini mak sukeee! It's good deal though.
Kami pun memang tak nak spend much on invitation wedding, so design pun choose of the shelf. Dapatlah harge RM0.80 per piece for 400pcs.

Cover - Kertas keras biasa, emboss at border and initial
Kertas dalam - Kertas biasa
*Kalau nak kertas keras untuk kat dalam kad one piece cost rm1.10
Envelope - Ada design and tulis 'Perutusan Raja Sehari'/'Walimatul Urus' and your name
*Yang ni kena tambah RM30

Jadinya, telah ditempah la kad jemputan kami. Tadi just bagi info, nanti after diorang design diorang akan panggil datang untuk verification then only they print.

LH Creative ada 2 showroon kat situ;
Showroom 1:
No 1, G floor, Lorong Brunei 3, Off Jalan Pudu
03 21418263
http://www.lh-creative.com/index.html

Showroom 2:
336, G Floor, Off Jalan Pudu

Ada lagi 1 kedai yang nampak besar jugak. Masa naik keta pusing2, nampak. Dah parking, jalan-jalan.. tak jumpa pulak. Rezeki ko la LH....

Art is Art Concept Shop
No 4 Jalan Kancil, Off Jalan Pudu
03 21446860

No comments: