Friday, September 11, 2009

Playlist for Akad and Resepsi

Sekarang tengah sibuk fikir apa lagu yang menarik for both akad and majlis bersanding nanti. Sekarang? Ya, sebenarnya dah lama terfikir apa lagu yang sesuai supaya tak nampak macam syok sendiri tapi nak guest pun 'ada feel' bila dengar lagu nanti.

Walaupun lagu-lagu indon memang tak dinafikan sedap didengar, Malaysian song apetah lagi kan.. (cover baik punya) tapi rasa macam nak play lagu-lagu lama. Biar tangkap leleh sikit maklong, paklong, pak ngah, mak teh, mak uda dan lain-lain.

Plan A

Majlis Akad Nikah
Memandangkan majlis di Kuala Pilah, so kami akan dendangkan tetamu pihak lelaki dengan lagu by local artist err band actually. Ha sape suruh kawen dengan orang Negeri Sembilan muahahaha..
Sila dengar lagu yang sedang didendangkan ini sebagai persediaan hehe
Kak Eeinz, sila bangga..

Majlis Resepsi
Pembukaan majlis - Music keroncong
Persembahan nyanyian - Lagu lama + lagu baru --> kena lagu cintan cintun la kan.
Penutup majlis - Nak play masa acara majlis dah habis so basically masa ni orang tengah berbual, pengantin entertain guest and masa tgh syok posing ambil gambar. Time ni tak sure genre apa yang sesuai.

So.. apakata survey?

No comments: