Sunday, November 1, 2009

Pre-wedding photoshoot

It was a quick decision nak buat pre-wedding photoshoot since we don't have any plan for this earlier. So fiance's freind, Didi and rakan2 yang jadi photographer kami for this session. Basically ada dua session a) malam kami shoot di Tasik Perdana, idea asal nak buat depan KLCC (ala-ala baru habis majlis kawen kat Convention Centre) sekali lampu KLCC padam la bila midnight huhu
b) ahad pagi kami shoot di putrajaya bersempena tempat sebenar majlis kami nanti

Baju
Terima kasih banyak2 sangat la kat Kak Zai sudi meng'loan' kan persalinan seperti di bawah. Lagi credit, sanggup melayan kami yang datang dekat kul 12 siap tolong jahit kan baju nak kecikkan saiz. Di mana lagi nak jumpa butik owner sebegitu baik kalau bukan di sini.
*Chef recommendation (Zaifie Zainal Creation)
Makeup di sponsor khas oleh diri sendiri. Klik sini sebagai mempromosi diri sendiri. Mak makeup dalam keta je nyah. Makeup inspired by Tiar Zainal and Kim Kardashian ~muahaha~
Terima kasih kepada bonet kereta yang sudi menjadi stor sementara bagi segala kelengkapan yang diperlukan ada didalamnya

Dan..inilah antara hasil kerja Didi and rakan2. Ni purely raw picture, belum edit lagi.

Gambar lemak berkrim disukai ramai

14 comments:

♥ EeiNz ♥ said...

gambar lemak tu mak sukee nyah =)

Wawa Vtec said...

babe,we did our photoshoot the same day kat putrajaya at the exact same location. i was at the jetty and i saw this couple in purple tgh jalan p arah pokok tu.kiteorg mmg perasan ur photog dah setup all equiptments there mase we all shoot dekat monumen tu.

omg, it was you indeed! kalau tau dah lama tegur, i siap cakap kt my fiance,eh eh tgk couple tu dress up lawa la...

blossom said...

mak pun suka gambar tu nyah..hohoho....memang lemak berkrim..

Miss N said...

Waaaaaahhh..mcm muke lisa surihani la~So cutee..

Wahida Yaakub said...

hai :) buat baju dengan kak zaifie ke? haah kak zai baik kan :D

Sabby said...

ohh loving your makeup...the heavy on the eyes and nude lips...very tiar and kim...

aeshly said...

eh nyah. lawa plak bju purple ko tu. adekah itu padanan songket dan lace????

`BaHa` said...

kak eein n kak linda,
u all memang suke lemak2 ni kan hehe

wawa,
tula apesal tak tau kan kalo x boleh amek gambar sekali ;p u snapped a great pic too!

miss N,
thanks!

wahida,
i amek pelamin je ng Kak Zai, tp die mmg baik hati la meminjamkan baju. Promote habisan2 ni..

sabby,
yup inspired by diorang punye makeup. i dont know la mmg suka color lipstick yg nude. cuma ade gak la bising lisptik tak pekat la etc as long as tak nampak macam tak pakai lipstick langsung, i rase ok

aesha,
yup tu padanan songket n lace. ni baju pinjam jek hehe time betul2 nanti color lain

dYRa said...

dah mmg ala2 model majalah pengantin dah bah!!!

hehehe~ aku lak tumpang berdo pak ponggg pak ponggg (ni bunyi kompang =p )

dYRa said...

* berdo = berdebo

kih...kih...kih (its a prove ak mmg berdebo tgk pict mngacam ko nyah!)

dialicious said...

wah cantiknyeeee...ni gamba pre wedd ker??mcm gamba wedding jer?huhuh..so kalo termiss mase wedd pun xper..dh ade pic yg lawa2...

zaifie zainal said...

Yaya.... nice pix, nice make-up (pandai ko mekap nok... very the tiar...) & memang cun arrr yaya & Zamil pakai songket & lace purple tu... he he... ur most welcome dear... takde pape pun... anggapla ini hadiah perkahwinan (lagi pon owg kampong kan... warikh warikh... he he)

Mekasih la nok... promote mak! Mak suker jerrr....
Wida pon ader gak :)) tq tq

nisa said...

Hi Dear,
looking for 1001 sweet & fabulous gifts at very affordable price???
do visit my page,

http://gardenofgalleria.fotopages.com/

Happy Preparing for ur big day dear!!!

Cahaya said...

sukanya dengan color ni..cantik2